Фотоконкурс „У додиру са природом“

Фото конкурс реализује се у оквиру пројекта „У додиру са природом“ уз финансијску подршку Викимедије Србије. Циљ конкурса јесте прикупљање слободних фотографија дивљих врста флоре и фауне као и фотографије предела у оквиру заштићених подручја на територији Републике Србије. Све фотографије прикупљене у току конкурса биће постављене на Викимедијину оставу и биће доступне за даље коришћење под једном од Creative commons лиценци.

Ко може да учествује?

Право учешћа имају сва заинтересована лица, свих узрасних категорија. Сви љубитељи природе који начине фотографије по правилима овог конкурса.

Шта и где сликати?

На фотоконкурс се могу слати ауторске фотографије дивљих врста флоре и фауне као и фотографије предела у оквиру заштићених подручја на територији Републике Србије.

Технички подаци

Фотографије које се шаљу на конкурс морају бити снимљене у што квалитетнијој резолуцији. Минимална величина фотографије је 1024 пиксела по дужој страници. Фотографије не морају бити снимљене фотоапаратом, могу се слати и фотографије снимљене мобилним телефоном ако су задовољавајуће резолуције.

Како послати фотографије?

Фотографије послати на: fotokonkurs@wildbalkans.com

Број фотографија које може послати сваки учесник је неограничен. Фотографије морају бити у дигиталном облику, у боји и достављају се искључиво електронским путем.

Свака фотографија мора да садржи следеће пратеће податке:

  • Име и презиме аутора (обавезно)
  • Корисничко име на Викимедијиној остави (обавезно) – уколико немате налог можете га једноставно отворити овде
  • Локација где је настала фотографија (обавезно)
  • Објекат фотографисања – име врсте која се налази на слици (обавезно)
  • Датум фотографисања

Слањем фотографије учесник се слаже да се његова фотографија постави на Викимедијиној остави.

Трајање конкурса

Фотографије се могу слати на конкурс у периоду од 1. јуна до 30. септембра 2019. године.

Награде

По завршетку конкурса жири додељује главну награду за најбољу фотографију. Победник фотоконкурса биће проглашен 5. новембра 2019. године.

Ауторска права

Сваки учесник конкурса мора бити носилац ауторских права. Учесник задржава ауторска права фотографије и њено/његово име ће бити објављивано уз фотографију на Викимедијиној остави. Пожељно је уз фотографију послати и корисничко име на Википедији.

Учествовањем на фото конкурсу даје право организаторима да бесплатно користе фотографије у следеће сврхе:

  • Објављивање на Викимедијиној остави – налог можете једноставно отворити овде
  • Објављивање на сајту и друштвеним мрежама Биолошког друштва „Др Сава Петровић“ из Ниша и на платформама Wild Balkans и Hidden Serbia.
  • Коришћење фотографије у штампаним и електронским издањима Биолошког друштва „Др Сава Петровић“ и платформи Wild Balkans и Hidden Serbia.

За сва питања и недоумице будите слободни да нас контактирате на fotokonkurs@wildbalkans.com

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *