Ова страница чува природу Балкана! Погледајте једну од највећих колекција фотографија са овог подручја и уживајте у нашим текстовима.

О нама

WildBalkans.com је покренут уз помоћ Rufford Small Grants Fondation. Циљ нам је да ова страница сакупи што више информација о природи Балкана и помоне очувању биодиверзитета...

ГАЛЕРИЈА

Пред Вама је галерија фотографија са простора Балканског полуострва. Надамо се да ће ова галерија бити инспирација да заједно кренемо у изучавање живог света и да ћемо стечена знања искористити да тај живи свет и очувамо. Уживајте у галерији.

Биологер

Посетите веб страницу која прикупља податке о распрострањености врста на подручју Србије. Тренутна верзија програма је још увек у фази тестирања, па Вас молимо да будете стрпљиви. Уколико приметите било какве проблеме или имате нове идеје, слободно нам их пошаљите.

Народна веровања

Пројекат "Едукацијом против негативног утицаја народних веровања на биодиверзитет - грађење мреже" (RFSG 26448-b) има за циљ одређивање присутности народних веровања у савременом друштву која могу имати негативан утицај на многе животињске врсте. Помозите нам да што боље упознамо народна веровања, митове и легенде који могу бити потенцијални узрок за изловљавање животиња.

Присетите се да ли сте некада чули (или знате) да се неке животиње употребљавају у исхрани или народној медицини, тј. да се користе у лечењу неких обољења. Такође, реците нам ако знате за случајеве да су животиње предмет митова и народних веровања.

Уношењем ваших сазнања подижете квалитет података овог истраживања, а унети подаци биће коришћени искључиво за потребе истраживања. Хвала вам на сарадњи!

 

Публикације

Упознајте се са најновијим брошурама, часописима, књигама и другим публикацијама и преузмите их директно са сајта.